In samenwerking met Yvet Ellenkamp ging ik op zoek naar de toekomst van de Rotterdamse wijken Bospolder en Tussendijken. We spraken leerlingen van de Nicolaasschool en vroegen hen naar hun droombanen. Ongelimiteerde dromen, tot in de details uitgewerkte plannen en diverse vakgebieden werden geuit. De resultaten illustreerden we en plaatsten we op de social media kanalen van het Bospolder-Tussendijken Redactieteam
Redactieteam Bospolder-Tussendijken is een zelfsturend team, geïnitieerd door Gemeente Rotterdam en legt sinds 2019 vast wat er gebeurt in Bospolder en Tussendijken. Binnen dit team, bestaande uit fotografen, illustratoren, social-media-managers en tekstschrijvers, functioneer ik als tekstschrijver/illustrator
Joel wordt wetenschapper. Zo’n eentje met een labjas en veiligheidsbril, in een laboratorium dat hij zelf gebouwd heeft (“Of misschien moet mijn vader een klein beetje helpen”). Daar gaat hij, omgeven door flesjes, dopjes en microscopen, ontdekken uit welke moleculen dingen bestaan. Hij heeft nog flink wat te onderzoeken, pas ontdekte hij namelijk dat eigenlijk alles uit moleculen bestaat. Het potlood op de  schooltafel heeft hij in ieder geval al onderzocht: dat bestaat uit hout-moleculen en grafiet-moleculen.
Lina krijgt later een druk bestaan. Naast juffrouw van groep 1/2 op de Nicolaasschool, waar ze op dit moment zelf in groep 6 zit, wil ze ook graag dansjuf worden. De indeling heeft ze wel al duidelijk: twee dagen lesgeven op school, drie dagen in de gymzaal. Omdat ze zo’n druk programma krijgt vindt ze wel dat ze een auto nodig heeft, het liefst ook een rijbewijs. Hoe moet ze anders telkens van de dansschool naar de Nicolaasschool?
Het liefst heeft Semih twee banen: één als elektriciteitsverplaatser en één in de ijs,- en wafelzaak van zijn familie: Bella. Bij die laatste gaat hij volgend jaar al aan de slag, zodat hij al werkend het een en ander kan leren. Over de combinatie van de twee maakt hij zich geen zorgen: die afwisseling is juist wel fijn. Gewoon, ’s ochtends elektriciteit verplaatsen, ’s middags even een ijsje eten bij Bella.
Rekenen is Teresa’s lievelingsvak. Dat lijkt haar dan ook het leukst om aan andere kinderen te leren. Teresa gaat namelijk juffrouw worden, het liefst van groep 8. Haar eigen juffrouw, van groep 3, vindt ze ook heel leuk en ziet ze als voorbeeld. Waar ze haar professie later gaat uitvoeren is al helemaal duidelijk: op de Nikolaasschool natuurlijk.
Back to Top