Samen met Yvet Ellenkamp ging ik op zoek naar de toekomst van Bospolder-Tussendijken. We mochten  een tiental leerlingen van de Nikolaasschool interviewen, om van hen te horen wat ze later willen worden. Heerlijke gesprekken, limiet-loze dromen, doordachte carrière-paden. 
Rekenen is Teresa’s lievelingsvak. Dat lijkt haar dan ook het leukst om aan andere kinderen te leren. Teresa gaat namelijk juffrouw worden, het liefst van groep 8. Haar eigen juffrouw, van groep 3, vindt ze ook heel leuk en ziet ze als voorbeeld. Waar ze haar professie later gaat uitvoeren is al helemaal duidelijk: op de Nikolaasschool natuurlijk.

Beeld door Yvet Ellenkamp

Suleymen weet al precies wat hij gaat doen tijdens zijn werk als politieman: boeven vangen, all day long. Gelukkig zijn boeven op straat goed te herkennen; ze dragen immers altijd een bivakmuts. Het achtervolgen van deze boeven wordt geen probleem: Suleymen kan super hard rennen. Met zwemlessen gaat het gelukkig ook goed, dus als een boef de Maas in springt gaat de achtervolging gewoon door. Als er even geen boeven zijn om naar het gevang te brengen lijkt het Suleymen leuk een weerwolfje te zijn, net als Dolfje.

Beeld door Yvet Ellenkamp

Deshawn zit op zwemles en gaat binnenkort beginnen met basketball, maar daar hebben zijn toekomstplannen eigenlijk niets mee te maken. Zijn droombaan: treinbestuurder. Hij vindt treinen geweldig, ze gaan super snel en zien er bovendien mooi uit. Zelf heeft hij nog nooit een trein bestuurd, maar als reiziger is hij vaak mee geweest. Waar hij als conducteur heen gaat met zijn trein is duidelijk: Duinrell. Eerst even in de achtbaan, en dan hop, met de trein weer terug naar Rotterdam.
Back to Top